Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Γεννηματά για ονομασία ΠΓΔΜ: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση

Eurokinissi

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για «μυστική διπλωματία» και τον Κ. Μητσοτάκη για «ακροδεξιά στροφή»

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση» τόνισε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι το κόμμα της θα τοποθετηθεί «με αίσθημα εθνικής ευθύνης» κι αφότου αξιολογήσει «το σύνολο της τελικής πρότασης» που θα φέρει η κυβέρνηση.

Η Φ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ μιας «εθνικά επωφελούς λύσης» που θα περιλαμβάνει το σύνολο των «απαραίτητων εγγυήσεων» εναντίον του αλυτρωτισμού, της προπαγάνδας και της επί της ουσίας υπονόμευσης των όσων τελικώς συμφωνηθούν προειδοποιώντας ότι το κόμμα της δεν δίνει «λευκή επιταγή» για «οποιαδήποτε δήθεν λύση».

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι, με βάση και τα όσα έγιναν στο Νταβός, «συνεχίζει την μυστική διπλωματία», ενώ αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει δεσμεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει συνολική λύση στο ζήτημα. Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ακόμα ότι η κυβερνητική «διγλωσσία» πάνω στο ζήτημα «υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «πλήρη ακροδεξιά στροφή» που «δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», ενώ σχολίασε ότι η Ν.Δ. «αποφεύγει τις ευθύνες» της, παρότι ήταν αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα. Η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε ακόμα ότι το κόμμα της σέβεται τις «γνήσιες ανησυχίες» του λαού παρατηρώντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον διχασμό του».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο