Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

K.Ζαχαριάδης: Ο χώρος του ποδοσφαίρου θα εξυγιανθεί ακόμα κι αν απαιτηθούν συγκρούσεις

Eurokinissi

«Ο χώρος του ποδοσφαίρου θα εξυγιανθεί, ακόμα κι αν απαιτηθούν συγκρούσεις και σκληρές πολιτικές πρωτοβουλίες. Η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, κι αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το σέβονται όλοι» ανέφερε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, και τόνισε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση, η «κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει».

Για τις σχέσεις με την Τουρκία, σε συνέντευξή του στο dikaiologitika.gr και με αφορμή την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «θα ήταν προς όφελος και των δυο χωρών, ένα ζήτημα που στο παρελθόν λυνόταν διοικητικά και στρατιωτικά σε λίγες ώρες, να λυθεί το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας ότι «δεν χωρούν ούτε συμψηφισμοί ούτε παζάρια σε τέτοια θέματα».

Ακόμα, ο ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης, ότι τα «περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, τα στηρίζει επίμονα ο κ. Στουρνάρας κι ένα τμήμα του εγχώριου κατεστημένου που τα προηγούμενα χρόνια είχε ατυχείς επιλογές, αλλά δεν έχουμε ακούσει να τα προτείνει, ούτε η Κομισιόν, ούτε το Eurogroup». Χαρακτήρισε δε, ως πολιτική ανοησία για λόγους πολιτικής επιβίωσης, το σενάριο ότι «η Ελλάδα γυρνά το 2018 εκεί που ήταν το 2014».

«Mου κάνει εντύπωση όμως, είναι τόσο αδίστακτοι ώστε να υπονομεύουν τη θέση της χώρας παρουσιάζοντας την κατάσταση μίζερη, την ώρα που μας βλέπουν θετικότερα οι διεθνείς επενδυτές, οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης;» διερωτήθηκε.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την υπόθεση Νovartis, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε «πολιτικά γελοίο και απαράδεκτο, να θεωρείς ότι ο πολιτικός σου αντίπαλος κατασκευάζει τις κατηγορίες για να σε σπιλώσει και να σε βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου απέναντί του» και κατέληξε ότι πρέπει «να προχωρήσουμε στις θεσμικές αλλαγές που θα κλείσουν τις πόρτες στη δημιουργία και επανάληψη σκανδάλων, που κατέστησαν στην Ελλάδα το φαινόμενο συστημικής διαφθοράς και που κόστισε στη χώρα μας τόσα πολλά».

Δείτε όλα τα σχόλια