Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντούτσκε και Σπρίνγκερ γωνία

Υπάρχει μια γωνία στο κέντρο του Βερολίνου όπου συνυπάρχουν η ιστορία και η ειρωνεία της. Ή το χιούμορ, όπως θα πίστευε ο Ρούντι Ντούτσκε, ο ηγέτης του φοιτητικού κινήματος στη Γερμανία το θρυλικό 1968, ο οποίος πυροβολήθηκε ακριβώς πριν από πενήντα χρόνια από έναν ακροδεξιό στη μέση του δρόμου-, και πέθανε έντεκα χρόνια αργότερα από τις επιπτώσεις του πυροβολισμού.

Στη γωνία αυτή ορθώνεται το στρατηγείο του εκδοτικού ομίλου Άξελ Σπρίνγκερ, γνωστού μεταξύ άλλων για την εφημερίδα "Bild," τη ναυαρχίδα του δεξιού κίτρινου Τύπου στη Γερμανία. Την "Bild" είχαν κατηγορήσει οι φοιτητές ότι, με την εμπρηστική καμπάνια της το 1968 ενάντια στον Ντούτσκε, είχε οπλίσει το χέρι του δράστη. Και οι απόγονοι του Σπρίγκερ, τα στελέχη του και οι νυν ενορχηστρωτές άλλων εμπρηστικών εκστρατειών -π.χ., ενάντια στους "τεμπέληδες Έλληνες", πριν από λίγα χρόνια- είναι από το 2008 υποχρεωμένοι να περνούν από την οδό Ντούτσκε για να μπουν στα γραφεία τους.

Κ.Μπ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο