Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Φέρτε πίσω τα κλεμμένα αρχαία"

Μετά το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει την επιστροφή των αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από τους Γερμανούς στην Κατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει της γερμανικής εισβολής, αρχαιολόγοι και εργαζόμενοι στα ελληνικά μουσεία έκρυψαν αρχαιότητες. Όμως χιλιάδες ευρήματα εκλάπησαν μεθοδικά από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, μεταφέρθηκαν παρανόμως και σήμερα βρίσκονται στη Γερμανία και αλλού.

Το αίτημα για επιστροφή των αρχαιοτήτων και αποκατάσταση των καταστροφών στα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας που υπέστησαν ζημιές κατά την περίοδο της Κατοχής θα αναλυθεί σε ημερίδα του Εθνικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Αρχαιολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου (17.30-20.30), στην Παλαιά Βουλή. Στην ημερίδα θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Αρχαιολόγων.

Εισηγήσεις θα κάνουν ο Μανώλης Γλέζος, ο διευθυντής Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Βασίλης Κοσμόπουλος, η Ελένη Πιπέλια (Από τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού), η Ελευθερία Ακριβοπούλου (από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) και ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.

Κ.Που.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο