Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βουλή: Απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας τη μήνυση Θεοδωράκη κατά του Π. Καμμένου

Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον υπουργό Άμυνας με αφορμή ανάρτηση στο Twitter

Απέρριψε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που υπέβαλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Αφορμή για την μήνυση ήταν η ανάρτηση του Π. Καμμένου στο Twitter: «Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;».

Η Επιτροπή (με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και ένα παρών) αποφάνθηκε ότι ο Π. Καμμένος μπορεί να ελεγχθεί βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και επομένως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της η άρση της ασυλίας του. Βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και πρότειναν να κληθεί ο Π. Καμμένος να δηλώσει αν έκανε την ανάρτηση στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια απόφαση είχε λάβει η Επιτροπή και στο παρελθόν καθώς είχε απορρίψει μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια