Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Πρέπει να επενδύσουμε πολύ περισσότερο στην καινοτομία και το περιβάλλον (Video)

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την «Ετήσια Έκθεση για τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» (AnnualReportonthefinancialactivitiesoftheEuropeanInvestmentBank), είπε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εισηγήτρια. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση για την έκθεση που θα πρέπει να ετοιμάσουμε για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει τα προηγούμενα χρόνια για αυτό το θέμα. Γιατί είμαστε σε μια φάση που χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, γιατί υπάρχουν περιφέρειες και κράτη-μέλη της ΕΕ όπου έχει ενταθεί η αποεπένδυση, γιατί υπάρχουν μεγάλα επενδυτικά κενά, γιατί πρέπει να επενδύσουμε πολύ περισσότερο στην καινοτομία και το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, την πράσινη οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να συμβάλει στον στόχο μιας διατηρήσιμης, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σκοπεύω, εκ μέρους της πολιτικής μου ομάδας, να καταθέσω τροπολογίες στην έκθεση που μας παρουσιάστηκε και επίσης σκοπεύω να συνεργαστώ όχι μόνο με την εισηγήτρια, αλλά και με τους σκιώδεις εισηγητές και των άλλων πολιτικών ομάδων, προκειμένου να βελτιώσουμε το αρχικό κείμενο που μας έχει κατατεθεί. Σας ευχαριστώ».

 

Δείτε όλα τα σχόλια