Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραπομπή Λ. Γρηγοράκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ζητά η Α. Καββαδία

Eurokinissi

Η επιστολή που έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής

Την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η βουλευτής ζητά την παραπομπή του Λ. Γρηγοράκου με βάση το άρθρο 80 του Κανονισμού για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής Κ. Νικόλαο Βούτση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, δέχθηκα μία αήθη και άκρως προσβλητική επίθεση από τον συνάδελφο της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με εκφράσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά προσιδιάζουν με την κοινοβουλευτική ιδιότητα και το ήθος που θα έπρεπε να διέπει τη συμπεριφορά ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Ενοχλημένος –κατά δήλωσή του–  από την, εντός της αίθουσας, φασαρία την ώρα που μιλούσε ο Κ.Σκανδαλίδης, γύρισε προς το μέρος μου φωνάζοντάς μου με σκαιότατο τρόπο  «σκάσε ρε τσόκαρο». Στην έντονη αντίδρασή μου, η οποία συνοδεύτηκε από τη φράση «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς», συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις αποδοκιμασίες πολλών συναδέλφων, δήλωσε πως ανακαλεί. Δήλωση που αποδείχθηκε άκρως υποκριτική αφού λίγο αργότερα, με διαρροές προς δημοσιογράφους έδωσε συνέχεια στο θέμα παρουσιάζοντας, μάλιστα, υποτιθέμενο μεταξύ μας διάλογο ο οποίος ουδέποτε διημείφθη. Το μόνο δεδομένο, το οποίο και ο ίδιος παραδέχεται, είναι η αρχική, απαράδεκτη φράση του.

Επειδή

α) η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει πρωτίστως ως άνθρωπο, ως γυναίκα και ως βουλεύτρια, 

β) με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δε μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και αν προέρχονται  και

γ) ο χώρος του Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα και διαμορφώνοντας συμπεριφορές,

σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς καθώς και με το άρθρο 2, παρ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους

Με τιμή,

Αννέτα Καββαδία
Βουλεύτρια Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ

 

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΗΣΥ να καταδικάσει τη χυδαία επίθεση του Λ. Γρηγοράκου

Δείτε όλα τα σχόλια