Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιπολιτευτικό σόου ήταν και πάει...

Προχθές φώναζαν, χθες άφησαν τη Βουλή άδεια - Μια μέρα μετά τη φασαρία για τις τροπολογίες και αφού ο Ν. Βούτσης έδωσε παράταση στη συζήτηση, οι παριστάμενοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν λιγότεροι από τους υπουργούς...

Μόνο τρεις βουλευτές της Ν.Δ. και ένας βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. πήραν τον λόγο κατά τη συνέχιση της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης, εικόνα αναντίστοιχη της έντασης που προκλήθηκε την Πέμπτη το βράδυ για τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που υποτίθεται ότι έρχονταν με… καροτσάκια. Μάλιστα, σε πολλές στιγμές της συζήτησης, οι υπουργοί και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν περισσότεροι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, φανερώνοντας ότι στόχος της έντασης ήταν ένα επικοινωνιακό «σόου» πριν τα βραδινά δελτία ειδήσεων, όπως παρατήρησε εύστοχα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρά τους ισχυρισμούς των βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι δεν είχαν χρόνο να διαβάσουν τις τροπολογίες και την απαίτηση να ανοίξει νέος κατάλογος ομιλητών, τελικά τον λόγο πήραν μόνο οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Σταμάτης από τη Ν.Δ. και ο Γιώργος Καρράς από τη ΔΗ.ΣΥ., πέρα από τους εισηγητές και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των δύο κομμάτων. Μάλιστα, οι παρεμβάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν είχαν κάποιο νέο στοιχείο κριτικής, αντίθετα επανέλαβαν επιχειρήματα και ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί και στη συζήτηση της Πέμπτης ή επανήλθαν στην ουσία του νομοσχεδίου.

Κατά της στοχοποίησης Βούτση

Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκαν τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έναντι της άδικης επίθεσης που δέχτηκε από τη Ν.Δ. εναντίον του σε σχέση με την λειτουργία της Βουλής. Ο Ευ. Τσακαλώτος μίλησε για «ατόπημα» και για «στοχοποίηση» του Ν. Βούτση, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επισήμαναν τον αμερόληπτο τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του.

ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δ. Βίτσας: Με ΠΝΠ ο τρόπος παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ

Στα πέντε νησιά που φιλοξενούν κέντρα προσφύγων

Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Βίτσας ενημέρωσε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι το τέλος του χρόνου θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα παραταθεί η εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που φιλοξενούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών. Ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα παραταθεί η ρύθμιση βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια