Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Άδειασμα" Σγουρίδη από Καμμένο

Υπέβαλε παραίτηση από αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά δεν εγινε δεκτή - "Θεωρίες φαντασίας που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα" τα περί θερμού επεισοδίου που επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. για να πει ότι μπορεί να μη φτάσει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Ακόμα κι ένα "θερμό επεισόδιο" θα μπορούσε να καθυστερήσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές πήρε μέσω Τwitter ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος. Μετά το "άδειασμα" από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., ο Π. Σγουρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., όμως τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες ώς την ώρα που έκλεινε η “Αυγή” δεν έγινε δεκτή.

"Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή Πρωτοχρονιά" υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο Τwitter ο Π. Καμμένος

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα FM, ο Π. Σγουρίδης διευκρίνισε σχετικά με το ενδεχόμενο "θερμού επεισοδίου" ότι "το απεύχομαι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο". Ο Π. Σγουρίδης παρατήρησε ότι η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ δεν σημαίνει αυτόματη εισαγωγή της συμφωνίας προς κύρωση και στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς "δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν".

Θ. Τοσουνίδης: Εκτός ΑΝ.ΕΛΛ. όσοι διαφοροποιηθούν

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θοδωρής Τοσουνίδης επανέλαβε ότι εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία και “δεν θα δώσουμε στήριξη στη συμφωνία”, ενώ σε σχέση με διαφοροποιήσεις από βουλευτές του κόμματος επισήμανε ότι “οι μεμονωμένοι που θα διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝ.ΕΛΛ. θέτουν τον εαυτό τους εκτός κινήματος”.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Π. Σγουρίδη "αδιανόητες", υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "αδιανόητο και επικίνδυνο" είναι και το ότι ο Π. Καμμένος και ο Αλ. Τσίπρας δεν τις καταδίκασαν αμέσως.

 

Δείτε όλα τα σχόλια