Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βαρύ κλίμα και διαφορετικές θέσεις

Αύριο η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. για Πρέσπες και κυβέρνηση - "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου" δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη τονίζοντας πως "οι βουλευτές δεν είναι βαλίτσες για να τις αποσύρουμε" *Υπέρμαχος της συμφωνίας των Πρεσπών ο Θ. Παπαχριστόπουλος: "Σταγόνα στον μύλο της διαπλοκής δεν θα γίνω" *Μ. Κόλλια-Τσαρουχά: “Παραιτούμαι από την κυβέρνηση, δεν στηρίζω πρόταση μομφής της Ν.Δ." - Αποχώρηση πριν τη συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε ο Κ. Κατσίκης

Βαρύ κλίμα στους ΑΝ.ΕΛΛ. καθώς αύριο συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος μετά από απόφαση του Πάνου Καμμένου με τα στελέχη να εκφράζουν διαφορετικές θέσεις για το ζήτημα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών και την παραμονή των ΑΝ.ΕΛΛ. στην κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο Π. Καμμένος είχε επιτεθεί στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τις αναφορές στις εσωκομματικές διαφορές των ΑΝ.ΕΛΛ. χαρακτηρίζοντάς τον «ολετήρα της χώρας και της κυβέρνησης» που «ομολόγησε αποστασία».

Ο Π. Καμμένος είχε σημειώσει μέσω Twitter ότι «κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το εθνικό θέμα. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. και ο ίδιος δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ», παρατηρώντας ότι θα ακολουθήσει γραμμή «ανένδοτου». Ο Π. Καμμένος είχε προσθέσει ότι «είμαι σε πόλεμο με τα συμφέροντα, ακόμη και ‘μαφιόζικα’, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη, ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».

Μ. Χρυσοβελώνη: Θα μελετήσω τη συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον πρωθυπουργό», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε διαφορετικό κλίμα από τη θέση του Π. Καμμένου για αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή.

«Τί σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση» πρόσθεσε η Μ. Χρυσοβελώνη.

Σε σχέση με τη στάση της έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, η Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία δεν είναι βουλευτής, υπογράμμισε ότι «καλό είναι η συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολο της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας» παρατηρώντας ότι «θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Διαφωνία Παπαχριστόπουλου για την επίθεση κατά Κοτζιά

Ο γραμματέας της Κ.Ο. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξέφρασε την διαφωνία του με την επίθεση του Π. Καμμένου στον Ν. Κοτζιά, τον οποίο και χαρακτήρισε «έναν από τους καλύτερους υπουργούς Εξωτερικών». Ο Θ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει την έδρα του στους ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι «θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝ.ΕΛΛ.» λόγω της διαφοροποίησής του τονίζοντας ότι «σταγόνα στον μύλο της διαπλοκής δεν θα γίνω» και προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να συμβάλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα κυβέρνηση».

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρώντας ότι δεν ήταν μυστικά, αλλά, αντίθετα, είχε πολύ κόσμο, ενώ διέψευσε ότι ο Π. Καμμένος επικοινώνησε μαζί του για να εκφράσει δυσαρέσκεια για την κίνηση αυτή. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε επίσης «σενάρια συνωμοσιολογίας» τα περί συνάντησης για να συζητηθεί η προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μ. Κόλλια - Τσαρουχά: "Δεν προδίδω τον Πάνο"

«Αν χρειαστεί θα είμαι η τελευταία πριν τον Καμμένο που θα κλείσει την πόρτα των ΑΝ.ΕΛΛ.» τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά επισημαίνοντας ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση όταν έρθει στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θα προδώσω τους ΑΝ.ΕΛΛ., ούτε τον κόσμο, ούτε τον Πάνο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, ενώ παρατήρησε ότι εκτός από την κυβέρνηση θα αποχωρήσει κι από την κυβερνητική πλειοψηφία τονίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να στηρίξει ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ.

Κ. Κατσίκης: Απώλεια δεδηλωμένης μόλις φύγουμε

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κώστας Κατσίκης παρατηρώντας ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Ο Κ. Κατσίκης ισχυρίστηκε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση πριν την κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή κι εφόσον ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στην ΠΓΔΜ.

Ο Κ. Κατσίκης σχολίασε, σχετικά με το πότε θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ότι «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου, ευελπιστώ να τηρηθεί, ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο». Ο Κ. Κατσίκης σημείωσε ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό, δεν θα την δώσουμε», ενώ επισήμανε ότι δεν βρίσκει τι νόημα θα έχει μια πρόταση δυσπιστίας εφόσον οι ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια