Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Ο. ΑΝ.ΕΛΛ.: Απουσίες και αναβολή

Το νέο σήμα των ΑΝ.ΕΛΛ. όπως παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Με κόκκινη γραμμή... στα αριστερά το νέο λογότυπο του κόμματος - Ο Β. Κόκκαλης, που έλειπε, διαμήνυσε ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβερνητική πλειοψηφία σημείωσε ότι είναι κάτι που θα εξετάσει όταν τεθεί ζήτημα

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. λόγω της πολύωρης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F16. Νωρίτερα όμως η Έλενα Κουντουρά κι ο Βασίλης Κόκκαλης είχαν δηλώσει ότι δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση υπό τον Πάνο Καμμένο λόγω απουσίας τους από την Αθήνα σε υπουργικές υποχρεώσεις. Παράλληλα, ο Β. Κόκκαλης γνωστοποίησε ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβερνητική πλειοψηφία σημείωσε ότι είναι κάτι που θα εξετάσει όταν τεθεί ζήτημα.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα F16 κράτησε περισσότερο από όσο υπολογιζόταν αρχικά με αποτέλεσμα ο Π. Καμμένος, η υφυπουργός Εθν. Άμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κώστας Κατσίκης να μην μπορούν να αποχωρήσουν. Η προαναγγελθείσα όμως απουσία της Έλ. Κουντουρά και του Β. Κόκκαλη, οι οποίοι κρατούν μετριοπαθή στάση στο ζήτημα της ενδοκυβερνητικής κρίσης, πιθανότατα να «αδυνάτιζε» έτσι κι αλλιώς τη δυνατότητα της Κ.Ο. να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις.

Νέα καμπάνια

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛΛ. πραγματοποιήθηκε κανονικά, αν και με πολύωρη καθυστέρηση, και «ενέκρινε ομόφωνα τη νέα καμπάνια και την πορεία του Κινήματος». Επίσης έγινε παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝ.ΕΛΛ. που έχει μια εμφανή «κόκκινη γραμμή»... στα αριστερά του ονόματος του κόμματος.

Το ηχητικό του συνοδευτικού βίντεο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιμονή των ΑΝ.ΕΛΛ. στις «κόκκινες γραμμές» τους επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κόκκινες γραμμές είναι η περηφάνια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την Ιστορία μας. Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας» και καταλήγοντας: «Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».

Θ. Παπαχριστόπουλος: Δεν παραδίδω

"Αν παραδώσω την έδρα μου, θα το κάνω όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του πλέγματος ψηφοφοριών που υφίστανται. Είμαι ΑΝΕΛ και θα παραμείνω ΑΝΕΛ" δήλωσε στον ANT1 ο Θ. Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι, σε περίπτωση που διαγραφεί, θα παραδώσει την έδρα του μόνον όταν εκλείψει η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης.

Τ. Κουίκ: Ψηφίσαμε χωρίς αστερίσκους για τα εθνικά

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σημείωσε με νόημα από την Κύπρο ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις κυβερνητικές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο σύνολό του, χωρίς ενστάσεις και αστερίσκους, δύο φορές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ.».

 

Δείτε όλα τα σχόλια