Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομόθυμη καταδίκη της αποχώρησης της Ν.Δ.

Τη Δευτέρα η ψηφοφορία για την τροπολογία - "Πανικό" καταλόγισε στη Ν.Δ. ο Ν. Ξυδάκης κατηγορώντας την για "διαρκή μόχλευση προς ανωμαλία"

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών της Βουλής είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος ότι δεν θα αποχωρήσει από το Πεντάγωνο. "Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάζει η Ν.Δ. το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι εγώ τελώ υπό παραίτηση" είπε ο υπουργός Άμυνας αντιδρώντας στην αποχώρηση της Ν.Δ. από τη συνεδρίαση. Νωρίτερα ο Κώστας Τασούλας είχε χαρακτηρίσει "εν αποδρομή" και "απερχόμενο" τον υπουργό Άμυνας και αποχώρησε από τη συνεδρίαση λέγοντας ότι "θα έρθει να συζητήσει με τον διάδοχο του Π. Καμμένου".

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση αφορούσε την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F16, για την οποία η Ν.Δ. έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ, αποδέχθηκε τη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό, τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τις εμπλεκόμενες εταιρείες (ΕΑΒ, Λόκχιντ κ.ά). Τη Δευτέρα οι επιτροπές θα συνεδριάσουν πριν την ονομαστική.

Την προσχηματική αποχώρηση της Ν.Δ. καταδίκασαν όλα τα κόμματα. "Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πολιτικό πανικό ενόψει των πολιτικών εξελίξεων. Το μονότονο σενάριο για εκλογές δεν συνιστά πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση και ενόψει της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών συνιστά διαρκή μόχλευση προς ανωμαλία" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

"Η Ν.Δ. άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και όταν, εν συνεχεία, αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, πάει στην αμερικανική πρεσβεία, ζητάει συγγνώμη, αλλάζει τη στάση της και λέει ότι το έκανε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους και, εν συνεχεία, όχι απλώς αποχωρεί, αλλά το βάζει στα πόδια! Είναι ντροπή και προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις" υπογράμμισε ο Π. Καμμένος.

Την αντικοινοβουλευτική στάση της Ν.Δ. επεσήμαναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας και ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι "την ενδιαφέρει μόνο η άγρα των εντυπώσεων". Όλα τα κόμματα επέκριναν την αποχώρηση της Ν.Δ. με πρωταγωνιστές τον Θανάση Θεοχαρόπουλο (ΠΑΣΟΚ), τον Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ), τον Σπύρο Δανέλλη (Ποτάμι) και τον Κώστα Κατσίκη (ΑΝ.ΕΛΛ).

Δείτε όλα τα σχόλια