Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Αμανατίδης: Αυτή την δημοσκοπική αλλαγή ήθελε να προλάβει η ΝΔ με την λυσσαλέα αντίδραση

«Τα επόμενα νομοθετήματα, οι 120 δόσεις, η ρύθμιση στα “κόκκινα δάνεια”, η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με τα δικαιώματα, θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο»

Η αλλαγή τάσης που αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και είναι αυτή ακριβώς που ήθελε να προλάβει η ΝΔ, γι’ αυτό και αντιδρούσε λυσσαλέα στην έξοδο από το πρόγραμμα και στα θετικά μέτρα, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Η αλλαγή που καταγράφεται τώρα δημοσκοπικά έχει ξεκινήσει «από το καλοκαίρι», είπε ο κ. Αμανατίδης, από «την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», σημειώνοντας την «λυσσαλέα αντίδραση της ΝΔ από τον Ιούνιο, που καταστροφολογώντας έκανε τα πάντα για να μην βγούμε, να μην “περάσουν” θετικά μέτρα».

Εκτίμησε ότι «και τα επόμενα νομοθετήματα, οι 120 δόσεις, η ρύθμιση στα “κόκκινα δάνεια”, η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με τα δικαιώματα, θα ξεκαθαρίσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο».

Για τον χρόνο των εκλογών, εκτίμησε ότι «ο ορίζοντας “πάει” για τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση χρειάζεται αυτόν τον χρόνο», προσθέτοντας ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου «από μόνες τους εκτιμώνται ως μήνυμα προς την κυβέρνηση».

Το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες, κατά τον ίδιο, θα καθορίσουν περισσότερο τα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα. «Είναι βεβαίως και τα εθνικά, είναι ένα δύσκολο παζλ … η στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης είναι να “περάσει” τα μέτρα, να υπάρχει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε τα θετικά αποτελέσματα να φτάσουν στον κόσμο … δεν είναι ότι το Μακεδονικό δεν είναι σημαντικό, αλλά το προς τα πού θα πάει η χώρα, τι βελτιώσεις θα δει ο πολίτης στην ζωή του, είναι το καθοριστικό».

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σε αυτό το πεδίο να επιδείξει» πάρα πολύ έργο, ενώ κρίσιμο είναι και το πώς θα εφαρμοστούν η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, «το ψηφίσαμε, αλλά θα πρέπει να περάσει» στην αγορά εργασίας.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι «η πλήρης, ακριβής εφαρμογή της Συμφωνίας, τα μέτρα που πρέπει να υλοποιήσουν από την άλλη μεριά, θα είναι αυτά που θα διαλύσουν επιφυλάξεις, φόβους και αντιδράσεις … θέλει παρακολούθηση και επιμονή».

Δείτε όλα τα σχόλια