Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κούλογλου: Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά; (Video)

Eurokinissi

Όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «πρέπει να σκεφτούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι με την τακτική που ακολουθούν, από φόβο μη τους πάρει ψήφους η ακροδεξιά, πετυχαίνουν να την ενισχύουν"

Το νέο βιβλίο «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;» παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Το βιβλίο, καταγράφει με παραδείγματα την στάση ακροδεξιών ευρωβουλευτών που ψηφίζουν ενάντια σε προοδευτικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προτείνει τρόπους αντιμετώπισής της.

«Η ακροδεξιά είναι μια αφηρημένη έννοια για τους νέους, ιδίως μέσα σε αυτό το περιβάλλον αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό έχω συγκεντρώσει στο βιβλίο αυτό βασικές ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις οποίες οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν εναντίον κάθε προοδευτικής λύσης. Αντιτίθενται στα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των μειονοτήτων, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στα εργασιακά δικαιώματα, ακόμη και στο 8ωρο! Στην συζήτηση για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου. Εμείς ζητήσαμε να υπάρχει τουλάχιστον ένα 45λεπτο διάλειμμα ανά πέντε ώρες οδήγησης. Εναντιώθηκαν και σε αυτό.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο συντάχθηκε μαζί τους και η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε πως όταν προοδευτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αλλάξουν πολιτική και να επουλώσουν τις πληγές των πολιτικών λιτότητας βρίσκουν αντιδράσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αντιδράσεις προς την Πορτογαλία αλλά και την Ισπανία για την απόφασή τους να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει τους εργαζόμενους ευτυχισμένους και μια άλλη, συντηρητική, που καθοδηγείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η ΝΔ, και δεν τα θέλει αυτά».

Όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε στην ΕΡΤ 3, πως «πρέπει να σκεφτούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι με την τακτική που ακολουθούν, από φόβο μη τους πάρει ψήφους η ακροδεξιά, πετυχαίνουν να την ενισχύουν. Για παράδειγμα στο μακεδονικό, όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΝΔ υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια. Γνωρίζουν ότι ήθελε να επιδιώξει αντίστοιχη λύση και μάλιστα με χειρότερους όρους από την σημερινή. Γνωρίζουν ότι έστελνε την κα Σπυράκη στον Ζάεφ και του ζητούσε να μην κάνει συμφωνία με τον Τσίπρα αλλά με τον Μητσοτάκη. Γνωρίζουν ότι και ο Κώστας Καραμανλής το 2008 επεδίωκε λύση αντίστοιχη και χειρότερη, χωρίς erga omnes. Φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται τον εθνικισμό και τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα των πολιτών, οι οποίοι όμως στρέφονται προς τα δεξιά. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση το λάθος του ΚΙΝΑΛ είναι εγκληματικό».
 
Σε κάθε περίπτωση, «στην τελευταία δημοσκόπηση που έχουμε δει η διαφορά είναι στο 4%. Στο όριο, δηλαδή, του στατιστικού λάθους. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν γίνει αισθητά στο πορτοφόλι των πολιτών τα θετικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, που έγινε τώρα. Θα υπάρξει όμως και μια σειρά άλλων θετικών μέτρων όπως ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ρυθμίσεις για όλους εκείνους που εγκλωβισμένοι από τα χρέη τους προς τους ασφαλιστικούς φορείς δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη... Μέχρι τον Οκτώβρη θα έχει αλλάξει το κλίμα και οι εκλογές θα είναι ντέρμπι».

Το βιβλίο, διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια