Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Νικολαϊδης: Θα φανεί στο χειροκρότημα το κλίμα στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία

«Εμείς οι αθλητές μεγαλώνουμε με τα αθλητικά ιδεώδη, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στο διαφορετικό και το ξένο», είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ για δημιουργία έντασης στην Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη για την Συμφωνία των Πρεσπών, η εικόνα που παρουσιάζουν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, το κλίμα θα φανεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Εμείς οι αθλητές μεγαλώνουμε με τα αθλητικά ιδεώδη, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στο διαφορετικό και το ξένο», είπε ο κ. Νικολαΐδης, μιλώντας Στο Κόκκινο, εξηγώντας το πώς κατέληξε να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική. Η ενεργοποίησή του σε θέματα ρατσισμού και βίας στην Θεσσαλονίκη ήταν αυτή που οδήγησε στο να τον εντοπίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να του ζητήσουν να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση που έγινε σε γυμναστήριο συγγενών του το διάστημα της έντασης για την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς σε κάποιες κατά την διάρκεια της περιοδείας του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αυτές τις ημέρες, ως «τα πρώτα πολιτικά παράσημα που δείχνουν ότι είμαι απέναντι σε ακροδεξιές οργανώσεις με όνομα, σε άτομα που συμμετέχουν ενεργά, φασιστικά στον χώρο της Ακροδεξιάς και καταφεύγουν σε τέτοιες κινήσεις εκβιασμού». «Πείσμωσα πάρα πολύ, είμαστε ξεροκέφαλοι εμείς οι Πόντιοι, έκαναν το αντίθετο από αυτό που έπρεπε να κάνουν», είπε χαρακτηριστικά. «Την ημέρα το γυμναστήριο ήταν ανοιχτό, μπορούσαν να έρθουν να κάνουν φασαρία τότε … διάλεξαν τα σκοτάδια».

«Εμείς διαλέγουμε το φως, μιλάμε με αγάπη, αλληλεγγύη, με διαφορετικά συναισθήματα από αυτά που εκφράζουν τέτοιες αντιλήψεις» συνέχισε, σημειώνοντας ότι στην δική του οικογένεια, «το σόι ολόκληρο έχει να κάνει με την Αριστερά, πολλοί είναι τόσο σκληροπυρηνικοί που δεν θα με ψηφίσουν», όπως είπε γελώντας ο κ. Νικολαΐδης. Η Αριστερά «είναι εικόνες και ακούσματα της οικογένειάς μου, η νοοτροπία και η ιδεολογία μου, αυτά που άκουγα από την γιαγιά και τον παππού μου, τον οποίο τον έδιωξαν από ένα χωριό στο Κιλκίς οι Δεξιοί». Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στον ποντιακό Ελληνισμό, με αφορμή και τον ένα αιώνα από την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και στις δικές του παιδικές μνήμες από την προφορική και μουσική ποντιακή παράδοση μέσα στο σπίτι που μεγάλωσε.

«Για εμένα συνιστά τεράστια πολιτική ανευθυνότητα ο τρόπος που παρουσίασαν την Συμφωνία των Πρεσπών τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για συμφωνία τεράστιου εθνικού συμφέροντος, ουσιαστικά έχουμε “χάσει” μόνο την αναφορά ονόματος που γίνεται εδώ και 25 χρόνια, επειδή το υπέγραψε ο Αντ. Σαμαράς», είπε εξάλλου ο κ. Νικολαΐδης. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν ένταση, «το κλίμα στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία θα φανεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό … δεν έχει καμία σχέση η εικόνα που περιγράφουν περί τρομοκρατίας και συνεχόμενων αντιδράσεων. Εγώ έχω γυρίσει και σε λαϊκές και στον κόσμο, με συγκεντρώσεις και ομιλίες. Οι μόνες αντιδράσεις ήταν από ακροδεξιά στοιχεία που ανέφερα προηγουμένως … όπου πήγα εγώ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Δείτε όλα τα σχόλια