Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμπρή εξαίρεση στην Ευρώπη των τειχών και της μισαλλοδοξίας

"Πρέπει να θεσπιστεί το Ευρωπαϊκό άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά, άλλωστε οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται στην Ευρώπη"

«Δεν είναι το μεταναστευτικό αλλά η εργαλειοποίηση του μέσα στις συνθήκες της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, το έδαφος όπου ανθεί ο ακροδεξιός λόγος στην Ευρώπη» τόνισε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας.

«Χαρακτηριστικό είναι», όπως υπογράμμισε, «ότι στις χώρες που σχηματίστηκαν ακροδεξιές κυβερνήσεις με κόμματα που κέρδισαν λόγω της αντιμεταναστευτικής ατζέντας τους, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ψηφίσουν αντεργατικούς νόμους. Νόμους που καταργούν δικαιώματα κατοχυρωμένα με αγώνες, που τα θεωρούσαμε δεδομένα πια, όπως το 8ωρο».

Ο Γ. Μουζάλας μιλώντας Στο Κόκκινο, τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι πώς θα διαχειριστεί η Ευρώπη το μεταναστευτικό, ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή, διαχωρίζοντάς το από το προσφυγικό ρεύμα, όπου «η Ελλάδα είναι η λαμπρή εξαίρεση και αυτό λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε, «παρά το γεγονός ότι ακόμα έχουμε καθημερινές ροές, που όμως είναι ελάχιστες σε σχέση με τις χιλιάδες που έφθαναν καθημερινά την εποχή της μεγάλης προσφυγικής κρίσης. Πρέπει να θεσπιστεί το Ευρωπαϊκό άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά, άλλωστε οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για τις ρατσιστικές εκδηλώσεις που έχουν παρατηρηθεί ανά την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας σθεναρά υποστήριξε ότι είναι ελάχιστες και παροδικές, αλλά δυστυχώς οι προβολείς της δημοσιότητας επικεντρώνονται εκεί. «Όλα τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο, τα προγράμματα ένταξης προχωρούν, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο