Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΓΣΕΕ: Να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας για το εργοστάσιο φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας

"Αγωνιζόμαστε από κοινού για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού", επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση της

Όπως αναφέρει ,«η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καταγγέλλει τη "βιομηχανία" απομακρύνσεων εργαζομένων από την εργασία, που έχει στήσει η διοίκηση του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων της Καβάλας, η οποία, ασκώντας πιέσεις και καταστρατηγώντας κάθε εργατική νομοθεσία, ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με νέα εταιρεία, απεμπολώντας, όμως, κάθε εργασιακό τους δικαίωμα».

Αυτό υποστηρίζει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό του σωματείου των εργαζομένων στα φωσφορικά λιπάσματα και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, που δίνουν από κοινού αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού. Τέλος, η ΓΣΕΕ ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο