Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Καμπαγιάννης: Η κλεψύδρα ζωής του Βασίλη Δημάκη μετράει αντίστροφα

«Η φυλακή υπάρχει ως χωματερή ή για να σωφρονιστούν και να επανενταχθούν οι άνθρωποι; Ο Βασίλης Δημάκης είναι υπόδειγμα της δεύτερης επιλογής. Η ‘απαγωγή’ του από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομη. Η μάχη πια είναι για τη ζωή του"

"Πιστεύω πως για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση έσφαλε στον συσχετισμό δυνάμεων. Κρίνει τα πάντα με το τηλεχειριστήριο που ανοίγει στον Σκάι. Αν ο Σκάι δεν δείχνει το θέμα, δεν υπάρχει θέμα», σημείωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, απεργού πείνας και δίψας, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Ο Βασίλης Δημάκης έκανε στροφή στη ζωή του και μετά τη μάχη που έδωσε το 2018 ώστε να πηγαίνει αυτοπροσώπως στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, όχι μόνο δεν καταχράστηκε αυτό το δικαίωμα αλλά οι ίδιοι οι καθηγητές του μιλούν για έναν άνθρωπο πολύ καλό και έναν φοιτητή εξαιρετικό. Έχει περάσει 25 στα 25 μαθήματα και κατάφερε να γίνει υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Το ΔΣ του ΙΚΥ απάντησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν μπορεί ο φοιτητής να ανταποκριθεί εξ αποστάσεως στην υποτροφία του».

ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ «ΑΠΑΓΩΓΗ»

«Η ‘απαγωγή’ του από τις φυλακές Κορυδαλλού και η μεταφορά του στα Γρεβενά είναι αδιανόητη, γιατί δεν έκανε κάτι. Συμμετείχε στην κινητοποίηση των κρατουμένων που απείχαν από το συσσίτιο και τις εργασίες ζητώντας αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω κορονοϊού.

Την απόφαση πήρε μόνη της η γ.γ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και γι’ αυτό είναι μια όχι μόνο άδικη, αλλά παράνομη απόφαση. Πήγαμε να την δούμε με τον διευθυντή του Γυμνασίου – Λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνας Πέτρο Δαμιανό και δεν μας δέχθηκε ούτε εκείνη, ούτε κανείς στο υπουργείο. Είδαμε όλη αυτή την χωροφυλακίστικη νοοτροπία της δεκαετίας του ’50».

Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

«Τώρα πια δεν απευθυνόμαστε στο υπουργείο, απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία, τον πρωθυπουργό τους αρχηγούς των κομμάτων για να παρέμβουν.

Μιλάμε για ανθρωπισμό. Η κλεψύδρα ζωής του Βασίλη μετράει αντίστροφα. Η μάχη, πια, είναι για την ζωή του. Η απεργία πείνας άρχισε επισήμως στις 21 Απρίλη, αλλά στην πραγματικότητα έχει αρχίσει από τις 17 του μήνα. Η απεργία δίψας άρχισε την Δευτέρα, βρίσκεται δηλαδή στην 3η ημέρα και δυστυχώς επιταχύνει την κατάρρευση του οργανισμού του.

Προσπαθούμε να προλάβουμε, να συγχρονιστούμε με τον βηματισμό του Βασίλη. Η απόφασή του δεν κρύβει μόνο αγωνιστικότητα, κρύβει και απόγνωση. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει».

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις