Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φάρσαλα: Σε νέο, κατάλληλο οικισμό πάνε 31 οικογένειες Ρομά

Η μετεγκατάστασή τους εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε διάφορους δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι - Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ

Την απόφαση για μετεγκατάσταση 31 οικογενειών Ρομά που ζουν στα Φάρσαλα, σε νέα έκταση πρόκειται να υπογράψει μέσα στις επόμενες μέρες η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η νέα έκταση που ανήκει στον δήμο παραχωρήθηκε ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στόχος είναι να παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης.

Στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό και "σε στεγαστικές συνθήκες που εγγυώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και προωθούν την αρμονική συμβίωση με το σύνολο του πληθυσμού", η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, διοργανώνουν σήμερα στις 18.00 στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά.

Η διαβούλευση θα εστιάσει στους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που έχει σχεδιαστεί από την Ειδική Γραμματεία Ρομά με βάση τις αρχές της κοινωνικής ένταξης, στη συμμετοχή του πληθυσμού σε δράσεις εκπαιδευτικής ενίσχυσης και προώθησης στην απασχόληση.

Σημειώνεται ότι εντός του οικισμού, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, θα λειτουργεί Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου καθώς και Φορέας Διαχείρισης του Οργανωμένου Χώρου Μετεγκατάστασης.

Ταυτόχρονα, η παρέμβαση θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη των μαθητών Ρομά, τμήματα για ενήλικες καθώς και θερινά τμήματα, ενώ στον τομέα της απασχόλησης προωθούνται δράσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες και νέες θέσεις εργασίας. Στον υφιστάμενο οικισμό θα γίνουν παρεμβάσεις στις υποδομές και αναπλάσεις πρασίνου.

Η μετεγκατάσταση στον Δήμο Φαρσάλων εντάσσεται σε έναν πρώτο κύκλο παρόμοιων παρεμβάσεων σε δήμους της χώρας (Κατερίνη, Ρόδος, Αμπελόκηποι - Μενεμένη) και για την υλοποίησή της δεσμεύτηκε ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις