Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η διαφορετικότητα δεν είναι απειλή

Παγκόσμα Ημέρα κατα της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας - Αλ. Τσίπρας: "Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία να δηλητηριάζεται. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην απειλή"

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Πολιτεία να έχει κάνει κάποια βήματα με νομοθεσία που προσπαθεί να αποκαταστήσει διακρίσεις και να αναγνωρίσει δικαιώματα σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ωστόσο φέτος η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας μνημονεύεται υπό τη σκιά της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, την οποία κατέγραψε για το 2018 το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας στη χώρα μας.

"Η διαφορετικότητα δεν είναι απειλή. Είναι πλούτος για τις κοινωνίες. Θέλουμε να ζήσουμε μαζί χωρίς τις διακρίσεις, τον φόβο και το μίσος. Αυτή τη μέρα δεν ξεχνάμε τον Ζακ και όλα τα άλλα θύματα του μίσους. Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία να δηλητηριάζεται. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην απειλή. Η απάντησή μας είναι η διεκδίκηση, οι αγώνες. Στον δρόμο γράφεται η ιστορία των αγώνων για την ισότητα και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων. Και οι αγώνες νικούν, γιατί η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια θα νικούν πάντα τον φόβο και την οπισθοδρόμηση" ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μήνυμα σεβασμού στη διαφορετικότητα, με τη δέσμευση να συνεχίσει να εργάζεται για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, για όλες και όλους απηύθυνε μέσω του Τwitter και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός και η προστασία των οποίων είναι στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας, της δημοκρατικής κοινωνίας στην οποία πιστεύουμε και του πολιτισμού μας, ενώ η ανάπτυξη και η πρόοδος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα επέλθει μόνο μέσω της εξάλειψης κάθε είδους διακρίσεων και της διασφάλισης της ειρηνικής συμβίωσης, με στόχο την τελική χειραφέτηση της κοινωνίας. Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια" σημειώνει η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εξάλειψη των διακρίσεων, αλλά και το καθήκον των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές να ψηφίσουν "απέναντι στο φάντασμα του φασισμού και των μισαλλόδοξων πρακτικών εκ μέρους νοσταλγών του πιο μαύρου παρελθόντος της Ευρώπης".

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά κάθε πολιτική που αποσκοπεί στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών το 2016, η Περιφέρεια Αττικής κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει» δήλωσε χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις