Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Τσίκας: Έκανε λάθος η κυβέρνηση που πήγε στις ΗΠΑ μόνο με τα ελληνοτουρκικά (Ηχητικό)

Ο διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας σημείωσε ότι το να ακολουθείς από πίσω τις κινήσεις της Τουρκίας δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και σχεδιασμού

Για τα λάθη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε Στο Κόκκινο ο διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπερβολές είτε προς θετική είτε προς αρνητική κατεύθυνση αναφορικά με τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Τσίκας επισήμανε το λάθος της ΝΔ να πάει στον Τραμπ μόνο ή κυρίως με τα ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της. Επισήμανε ότι οι υπερβολές στην κριτική «δείχνουν ένα μικρό επαρχιωτισμό» καθως ποτέ αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ούτε εξαιρετικά θετικές ή εξαιρετικά αρνητικές και αυτό δεν είναι «γεγονός διαστημικής σημασίας» αν και έχει τη σημασία του στην εξωτερική πολιτική.

Ο διεθνολόγος τόνισε πως βεβαίως δεν ήταν καλή η εικόνα αυτή που παρουσιάστηκε και αυτό είναι εμφανές σε όλους, και σημείωσε ότι το να ακολουθείς από πίσω τις κινήσεις της Τουρκίας δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και σχεδιασμού.

Το δεύτερο λάθος είναι αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους ομογενείς ότι «η Τουρκία είναι μια απομονωμένη χώρα» και αυτό το λάθος δεν πρέπει να γίνεται. Επισήμανε ότι βεβαίως για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης υπάρχει αποδοκιμασία από όλες τις πλευρές αλλά γενικότερα η γειτονική χώρα δεν είναι απομονωμένη ούτε εμείς πρέπει να το επιδιώκουμε. Και φυσικά φάνηκε η στήριξη που της παρείχε ο κ. Τραμπ.

Και το τελευταίο λάθος που έκανε κυβέρνηση, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν επικοινωνιακό στην κοινή συνέντευξη Τύπου καθώς έπεσε έξω.

Είναι προφανές ότι διπλωματική καταιγίδα σε βάρος της Τουρκίας στις ΗΠΑ από την Ελλάδα δεν έγινε και σχεδιασμός δεν υπήρξε ή ανασχεδιασμός, εξήγησε ο κ. Τσίκας και αφού άλλαξαν οι συνθήκες θα έπρεπε να αναβληθεί, ίσως μια πρόφαση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις