Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Δρίτσας: «Άρωμα» στοχευμένων εκκαθαρίσεων σε ορισμένες αποφάσεις αποστρατείας

Eurokinissi

Για «εύλογη ανησυχία» κάνει λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αναφροικά με ορισμένες εκ των εν λόγω αποφάσεων, «με τις οποίες κρίθηκαν και αποστρατεύθηκαν επιτελείς αξιωματικοί ειδικά του ΓΕΣ και του ΓΕΑ»

«Εύλογη ανησυχία γεννούν ορισμένες εκ των αποφάσεων με τις οποίες κρίθηκαν και αποστρατεύθηκαν επιτελείς Αξιωματικοί ειδικά του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας», σημειώνει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο ίδιος αναφορικά με τις κρίσεις και αποστρατείες επιτελών αξιωματικών σημειώνει ότι «άξιοι και κατά γενική ομολογία αναγνωρισμένης προσφοράς και επάρκειας αξιωματικοί, αποστρατεύθηκαν και ορισμένες εξ αυτών των αποφάσεων αποστρατείας, φαίνεται να έχουν χαρακτήρα στοχευμένων εκκαθαρίσεων, με διαφορετικά μεν αλλά σαφώς όχι υπηρεσιακά - αξιοκρατικά κριτήρια».

«Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, κρισιμότητα την οποία ουδείς δικαιούται να παραβλέπει» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καταλήγοντας, ο Θοδωρής Δρίτσας υπογραμμίζει ότι «από θέση αρχής δεν επιθυμούμε και δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν προκειμένω όμως, αισθανόμαστε κατ΄ εξαίρεση υποχρεωμένοι, να μη σιωπήσουμε. Γιατί  οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, κάτι που δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι και δεν το κάνουν πάντα και όταν πρέπει».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις