Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν γίνεται να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες ο στρατός (Video)

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ με το κεντρικό ρεπορτάζ της Αυγής που παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά στρατόπεδα, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για ανεύθυνη αντιπολίτευση και μίλησε για ένα ρεπορτάζ που στηρίζεται σε καταγγελίες δικτύων, εννοώντας το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, το οποίο αναδεικνύει συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια τις προβληματικές συνθήκες που επικρατούν στον στρατό.

Πράγματι το ρεπορτάζ συμπεριλαμβάνει στοιχεία και μαρτυρίες από το Δίκτυο Σπάρτακος, ωστόσο δεν περιορίζεται εκεί. Υπάρχουν δύο ακόμη αναλυτικές και αποκαλυπτικές μαρτυρίες από φαντάρους που εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία σε στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία και στον νομό Κιλκίς. Η ίδια εικόνα προκύπτει και από το ρεπορτάζ μας για το στρατόπεδο στην Άσσηρο, όπου φαντάρος βρέθηκε θετικός σε κρούσμα κορωνοϊού.

Επι της ουσίας ο υπουργός απέφυγε να διαψεύσει τις καταγγελίες και ακόμη χειρότερα, σχολίασε ότι οι καταγγελίες αυτές δεν έχουν υπόσταση καθώς στηρίζονται σε ένα φορέα, ο οποίος θέλει ένα στρατό πιο δημοκρατικό. "Αυτό δεν γίνεται!" ανέφερε σε έντονο ύφος.

Δήλωσε συγκεκριμένα: "Ναι το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι αυτό το πεδίο δεν προσφέρεται για ασκήσεις αντιπολίτευσης και μάλιστα ανεύθυνης αντιπολίτευσης που στηρίζεται σε καταγγελίες δικτύων, που έχουν καταθέσει κάποιες ιδιαίτερες απόψεις για την λειτουργία του στρατού ότι πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν γίνεται αυτό. Ή ακόμα λένε ότι δεν πρέπει να λειτουργεί καθόλου να μην υπάρχει στρατός. Στρατός ό,τι και να γίνει πρέπει να υπάρχει και ένοπλες δυνάμεις. Ένοπλες δυνάμεις λειτουργικές και αποτελεσματικές. Οι ένοπλες δυνάμεις, τα στελέχη τους μάλλον δεν έχουν την πολυτέλεια να μένουν σπίτι, προκειμένου να προστατευθούν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν.  Κι εμείς οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να υπάρχει προφύλαξη."

Συνεχίζοντας ο υπουργός παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελλιπή, καθώς προανήγγειλε ότι από την επόμενη ΕΣΣΟ, για την οποία πάρθηκε απόφαση χτες ότι θα καθυστερήσει να προκύψει και θα καταταγούν αρχές Ιουνίου και όχι Μαρτίου οι νεοσύλλεκτοι, θα αρχίσει να διανέμεται και μια νάιλον συσκευασία με την οποία θα προμηθεύονται μερικά ζευγάρια γάντια, μερικές μάσκες, αντισηπτικό τζελ, αντισηπτικό σαπούνι κι ένα φυλλάδιο με οδηγίες προφύλαξης.

Κώστας Παπαντωνίου

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις