Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παράταση στην προθεσμία παράδοσης πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Η παράταση για την κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι εξάμηνη, ενώ η παράταση για την κατασκευή των δύο πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι τρίμηνη. Το συνολικό επιπλέον κόστος για τις παρατάσεις υπολογίζεται στα 24 εκατ. ευρώ

Παράταση στην προθεσμία παράδοσης τεσσάρων υποβρυχίων και δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι Ελευσίνας δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε εσπευσμένα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Η παράταση για την κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι εξάμηνη, ενώ η παράταση για την κατασκευή των δύο πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι τρίμηνη. Το συνολικό επιπλέον κόστος για τις παρατάσεις υπολογίζεται στα 24 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε τις τροπολογίες, ζήτησε όμως να δεσμευτούν οι μετοχές του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας λόγω των πολύ σημαντικών καθυστερήσεων που έχουν υπάρξει στην παράδοση των πυραυλακάτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Παναγιωτόπουλος επισήμανε από την πλευρά του, ότι η μόλις τρίμηνη παράταση που δίνεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε σχέση με την παράταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σηματοδοτεί την επιπλέον πίεση που η κυβέρνηση ασκεί στην εταιρεία για την παράδοση των πυραυλακάτων, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα δοθούν άλλες παρατάσεις.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις