Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χωρίς ουσιαστική απάντηση για τα χημικά, ο Βενιζέλος πετάει για Ουάσιγκτον

Στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί την Πέμπτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος για να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του σειρά θεμάτων που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές και τις ευρωατλαντικές σχέσεις. Ελληνική προεδρία της Ε.Ε., Κυπριακό, ΠΓΔΜ, ενέργεια και γεωπολιτική θα βρίσκονται στην ατζέντα.

Στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί την Πέμπτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος για να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του σειρά θεμάτων που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές και τις ευρωατλαντικές σχέσεις. Ελληνική προεδρία της Ε.Ε., Κυπριακό, ΠΓΔΜ, ενέργεια και γεωπολιτική θα βρίσκονται στην ατζέντα. Στο μεταξύ ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε μια στάση στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

Αν εξαιρεθούν οι αναφορές στη γαλλική οικονομική παρουσία στην Ελλάδα, οι κοινές δηλώσεις Βενιζέλου - Φαμπιούς ήταν "τυπικές". Ωστόσο και οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με τον Λ. Φαμπιούς να υποστηρίζει πως αυτές "μπορούν ακόμη να βελτιωθούν, κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου επιθυμούμε οι γαλλικές επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα παρούσες". Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία επιθυμεί να πουλήσει στη χώρα μας τέσσερις φρεγάτες FREMM, κόστους 2,5 δισ.

Ήξεις - αφήξεις για την καταστροφή των χημικών

Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση Βενιζέλου αναφορικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας, τα οποία το BBC θέλει να καταστρέφονται στη Μεσόγειο. Ο υπουργός είπε πως είναι "αναγκαιότητα να προστατέψουμε το μεσογειακό περιβάλλον κατά την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας", αποδεχόμενος ίσως το ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο, την ώρα που πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν πως γίνονται προσπάθειες αυτό να αποφευχθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις