Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Die Linke στο πλευρό του ελληνικού λαού για τις αποζημιώσεις

"Η επερώτηση του Die Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέτει ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο αυτό ζήτημα και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που ουδέποτε διεκδίκησαν την υλοποίηση των υποχρεώσεων της

"Η επερώτηση του Die Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέτει ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο αυτό ζήτημα και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που ουδέποτε διεκδίκησαν την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε το σθένος να θέσει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στο Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Την ίδια στιγμή, που παραμένει κενό γράμμα η απόφαση για σύσταση Διακομματικής  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με στόχο το συντονισμό της διεκδίκησης των αποζημιώσεων, το γερμανικό Κόμμα της Αριστεράς  αναδεικνύει το θέμα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού. Αντίθετα με την κυβέρνηση που σφυρίζει αδιάφορα, όντας υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών και της κ.Μέρκελ, οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία φαίνεται ότι υπηρετούν περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση.  Ο καθείς με τους συμμάχους που του αξίζουν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις