Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια ανάσα από το κοινό ανακοινωθέν για την Κύπρο

Eσπευσμένα σήμερα το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό μετά από παρέμβαση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία εκτός από την επίσκεψή της σε Αθήνα και Λευκωσία συνάντησε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη..

Eσπευσμένα σήμερα το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό μετά από παρέμβαση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η οποία εκτός από την επίσκεψή της σε Αθήνα και Λευκωσία συνάντησε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Την Παρασκευή ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει διαβουλεύσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο. Όλα δείχνουν πως πάμε σε κοινό ανακοινωθέν όπου δεν θα γίνεται αναφορά σε εγγυήσεις της Τουρκίας.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά "είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.Η δική μας θέση, σημείωσε, είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παραμένοντας και επιμένοντας στις βασικές αρχές, δηλαδή στη συμπερίληψη των τριών 'singles' -όπως έχουμε καθιερώσει να τα λέμε- (μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα), μέσα στο κοινό ανακοινωθέν και δίχως να παρεισφρέουν οι όποιες αρνητικές αναφορές".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις