Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αμοιβαίο το ενδιαφέρον Ελλάδας-Φινλανδίας για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών τους

Το γεγονός ότι οι επίσημες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χρονολογούνται από τις πρώτες ημέρες της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Φινλανδίας, παρέχει μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων

Μήνυμα υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνο-φινλανδικών σχέσεων στέλνει, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Φινλανδίας από την Ελλάδα, ο πρέσβης της σκανδιναβικής αυτής χώρας στην Αθήνα, Γιούχα Πούκο (Juha Pyykkö).

«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Φινλανδίας, στις αρχές Ιανουαρίου του 1918, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της, στις 6 Δεκεμβρίου 1917. Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας οικοδομήθηκαν κατά τα επόμενα χρόνια» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Γιούχα Πούκο. Σημείωσε μάλιστα, πως η φιλική υποστήριξη που παρείχαν οι ελληνικές αρχές στον εορτασμό των 100 χρόνων ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Φινλανδίας, το 2017, ενίσχυσε περαιτέρω το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο χωρών στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων τους σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Φινλανδού πρέσβη, Γιούχα Πούκο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Φινλανδίας, στις αρχές Ιανουαρίου του 1918, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της, στις 6 Δεκεμβρίου 1917. Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας οικοδομήθηκαν κατά τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι οι επίσημες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χρονολογούνται από τις πρώτες ημέρες της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Φινλανδίας, παρέχει μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Η φιλική υποστήριξη που παρείχαν οι ελληνικές αρχές στον εορτασμό των 100 χρόνων ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Φινλανδίας το 2017, ενίσχυσε περαιτέρω το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο χωρών στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων τους σε όλα τα επίπεδα».

Δείτε όλα τα σχόλια