Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΕΞ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο «Μακεδονικό»

Στη συνέχιση των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στην ονομασία της ΠΓΔΜ, συμφώνησαν Ν.Κοτζιάς Ν.Ντιμιτρόφ και Μ.Νίμτς μετά τη σημερινή συνάντηση στη Βιέννη

Συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό τους της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, της ΠΓΔΜ οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Η από κοινού συνάντηση των τριών, είχε αρχίσει στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40 ώρα Ελλάδας, χωρίς κατόπιν να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε αμέσως μετά από τη Βιέννη επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο