Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την απώλεια του Πρέσβη Φώτιου Ξύδα

Eurokinissi

Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

Το Υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του Φώτη Ξύδα, ενός εξαίρετου διπλωμάτη που τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Ο Πρέσβης Φώτης Ξύδας εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1978 και υπηρέτησε στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Βουδαπέστη, στη Βιέννη, στο Ζάγκρεμπ και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, ενώ διετέλεσε Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη και Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία και την Τουρκία.  Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρέσβης Φώτης Ξύδας διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό του και το συναδελφικό του πνεύμα. Υπηρέτησε την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο