Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Αύριο αποφασίζει η Γερουσία για την ημερομηνία ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής

ΑΜΠΕ

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση

Αύριο Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει τελικά η ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Λέγκα του Βορρά, σύμφωνα με ανακοίνωση των επικεφαλής των κομμάτων, έπειτα από την αποτυχία της επιτροπής της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα.

Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απαιτώντας πρόωρες εκλογές και πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής συνέχισαν να διαφωνούν για το πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση. Ο ίδιοι πρόσθεσαν ότι πρωθυπουργός Τζ.Κόντε θα απευθύνει ομιλία στη Γερουσία στις 20 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις