Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Αύριο αποφασίζει η Γερουσία για την ημερομηνία ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής

ΑΜΠΕ

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση

Αύριο Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει τελικά η ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας για τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης η Λέγκα του Βορρά, σύμφωνα με ανακοίνωση των επικεφαλής των κομμάτων, έπειτα από την αποτυχία της επιτροπής της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα.

Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απαιτώντας πρόωρες εκλογές και πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής συνέχισαν να διαφωνούν για το πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση. Ο ίδιοι πρόσθεσαν ότι πρωθυπουργός Τζ.Κόντε θα απευθύνει ομιλία στη Γερουσία στις 20 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις