Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπ.Τζόνσον: Η πιο σημαντική εμπορική συμφωνία είναι με την ΕΕ

ΑΜΠΕ

Χθες, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που χρειάζεται να συνάψει η Βρετανία είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Η μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους και εταίρους μας πάνω από το Κανάλι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Sky News.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και ο Μπ.Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμος για έξοδο είτε μέ ή χωρίς συμφωνία αποχώρησης.

Χθες, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Από την εμπειρία μου, οι Αμερικανοί είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές πραγματικά και θα κάνουμε μια σπουδαία συμφωνία μαζί τους και [η συμφωνία] θα ανοίξει ευκαιρίες για δουλειές, ιδιαίτερα εταιρίες υπηρεσιών στις ΗΠΑ», είπε ο Μπ.Τζόνσον. «Θα είναι ένα σκληρό παζάρι αλλά θα φθάσουμε εκεί».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις