Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Υπό προσωρινή κράτηση ο φερόμενος εμπρηστής της φωτιάς στο νησί Γκραν Κανάρια

ΑΜΠΕ

Η φωτιά, που ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από μηχάνημα συγκόλλησης στην κωμόπολη Αρτενάρα, έχει ήδη κάψει σχεδόν 15.000 στρέμματα δασικής γης. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της χώρας «προς το παρόν εξετάζεται μόνο το σενάριο της αμέλειας»

Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε σήμερα ο άνδρας, που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στο νησί Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.

«Κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς και η δικαστής διέταξε την προφυλάκισή του» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της δικαστικής αρχής των Καναρίων Νήσων, που διευκρίνισε ότι «προς το παρόν εξετάζεται μονάχα το σενάριο της αμέλειας».

Η φωτιά, που ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από μηχάνημα συγκόλλησης στην κωμόπολη Αρτενάρα, έχει ήδη κάψει σχεδόν 15.000 στρέμματα δασικής γης.

Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός, στην περίπτωση που ενισχυθούν οι άνεμοι.

«Εάν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, ότι δεν θα ενισχυθούν οι άνεμοι, επιβεβαιωθούν απόψε, η πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει τεθεί υπό έλεγχο αύριο το πρωί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της αυτόνομης κοινότητας Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Οι περίπου 1.000 κάτοικοι των χωριών, στο εσωτερικό του νησιού, που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο