Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Brexit: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τζόνσον - Κόρμπιν

ΑΜΠΕ

Δεν υπήρξε συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ, μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού και του επικεφαλής των Εργατικών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που είχαν στο Ουέστμινστερ ο Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος δήλωσε ότι «ο Τζ.Κόρμπιν επανέλαβε την πρότασή μας στον πρωθυπουργό, να συμφωνήσουν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα συζήτησης, ελέγχου και αλλαγών στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης επαναλαμβάνοντας ότι θα στηρίξουμε τη διεξαγωγή εκλογών όταν απομακρυνθεί η απειλή εν΄ςο no-deal Brexit».

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές που μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι «ο Τζ.Κόρμπιν κατέστησε σαφές ότι η πολιτική του είναι περισσότερες καθυστερήσεις και να περάσει το 2020 με δημοψηφίσματα».

Σε πρωινή του συνέντευξη, ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης, Ρίτσαρντ Μπέργκον, δήλωσε ότι για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης θα χρειαζόταν συζήτηση «μίας ή δύο εβδομάδων» και όχι μηνών.

«Δεν πιστεύω ότι απαιτούνται τρεις μήνες για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Θα έλεγα ότι είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά δεν εξαρτάται από μένα να το αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχε δρομολογηθεί (ο κοινοβουλευτικός χρόνος) δεν ήταν αρκετό», δήλωσε στο BBC.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις