Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

M.Μπαρνιέ: Δύσκολες oι συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική σχέση ΕΕ- Βρετανίας

ΑΜΠΕ

«Ακόμη και όταν η συμφωνία του Brexit επικυρωθεί, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της ιστορίας. Έχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση», πρόσθεσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit

«Δύσκολες και απαιτητικές» χαρακτήρισε τις επικείμενες συνομιλίες εμπορική εταιρική σχέση ΕΕ - Βρετανίας ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, καθώς η ΕΕ «δεν θα ανεχτεί άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Η Βρετανία δεν θα πρέπει να νομίζει ότι οι μηδενικοί δασμοί, οι μηδενικές ποσοστώσεις αρκούν», τόνισε κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκθεσης Web Summit, στη Λισαβόνα ο Μ.Μπαρνιέ προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα είναι «εξαιρετικά σύντομος» για την διαπραγμάτευση μιας νέας εταιρικής σχέσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι δύσκολη και απαιτητική».

«Ακόμη και όταν η συμφωνία του Brexit επικυρωθεί, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της ιστορίας. Έχουμε να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επαναλαμβάνοντας, ότι ο κίνδυνος μιας «χαοτικής αποχώρησης χωρίς συμφωνία διαζυγίου» παραμένει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις