Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρετανία: Μία νεκρή από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε κοντά στις όχθες του ποταμού Ντέργουεντ, κοντά στην πόλη Ντάρλεϊ Ντέιλ στο Ντέρμπισάιρ. Σύμφωνα με τις αρχές, η βροχή ενός μήνα,έπεσε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες

Νεκρή βρέθηκε σήμερα γυναίκα η οποία σύμφωνα με τις αρχές παρασύρθηκε από τα λασπόνερα, μετά τις σφοδρές καταγίδες στη Βρετανία, όπου έπεσε η βροχή ενός μήνα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε κοντά στις όχθες του ποταμού Ντέργουεντ, κοντά στην πόλη Ντάρλεϊ Ντέιλ στο Ντέρμπισάιρ. «Φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στο Ρόουσλι και βρέθηκε στο Ντάρλεϊ Ντέιλ», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε εμπορικό κέντρο στο Σέφιλντ τη νύχτα, αφού εγκλωβίστηκαν από τους χείμαρρους λάσπης, ενώ άλλα 100 άτομα διασώθηκαν από κοντινό εμπορικό κέντρο.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών αφορά έξι περιοχές κοντά στον ποταμό Ντον, στην πόλη Ντονκάστερ, όπου η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι αρχές εξέδωσαν αρχικά προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν αμέσως τις εστίες τους, αργότερα, ωστόσο, τους συνέστησαν να παραμείνουν απλά σε επιφυλακή.

Συνολικά, εκδόθηκαν τουλάχιστον 150 προειδοποιήσεις σε όλη τη χώρα όπου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Η έντονη βροχή προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, με ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρίες να εκδίδουν σύσταση προς τους επιβάτες «Μην ταξιδεύετε» σε περιοχές γύρω από το Σέφιλντ και άλλες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

«Φρικτό να βλέπουμε αυτές τις φοβερές πλημμύρες σε όλον τον Βορρά της Αγγλίας», έγραψε ο Μπόρις Τζόνσον στο twitter. «Ένα ευχαριστώ στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές που βοηθούν τις οικογένειες αυτές τις δύσκολες ώρες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις