Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βρετανία: Θέση στο ψηφοδέλτιο για τον επικεφαλής των Εργατικών εξασφάλισε ο Κ.Στάρμερ

ΑΜΠΕ

Η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων, Usdaw -μία από τις πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, με περισσότερα από 430.000 μέλη- αποφάσισε να στηρίξει τον Κιέρ Στάρμερ ως επόμενο ηγέτη του Εργατικού κόμματος

Τη θέση του στο ψηφοδέλτιο για τον νέο επικεφαλής των Εργατικών -ένας εκ των πέντε υποψηφίων- εξασφάλισε ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κιέρ Στάρμερ, λαμβάνοντας σήμερα την υποστήριξη μίας εκ των μεγαλύτερων εργατικών ενώσεων.

Η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων, Usdaw -μία από τις πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, με περισσότερα από 430.000 μέλη- αποφάσισε να στηρίξει τον Κιέρ Στάρμερ ως επόμενο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της Unison άλλης μίας από τις μεγαλύτερες ενώσεις.

Με τις δύο αυτές εργατικές ενώσεις στο πλευρό του, ο Κ.Στάρμερ έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος από τους υποψήφιους που πετυχαίνει να εκπληρώσει τον στόχο του δεύτερου σταδίου του αγώνα για την διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Παράλληλα, η Usdaw αποφάσισε να στηρίξει για την αντιπροεδρία του κόμματος, την της Άντζελα Ρέινερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις