Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στους 15.500 οι νεκροί στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό

ΑΜΠΕ

Τα κρούσματα στη «γηραιά ήπειρο» ανέρχονται στα 268.191

τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους έχει στοιχίσει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέχρι τις 19.00 απόψε είχαν καταγραφεί 15.500 θάνατοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι στην Ιταλία (8.165) και στην Ισπανία (4.089), τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Ακολουθεί η Γαλλία η 1.331 θανάτους.

Τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη ανέρχονται επισήμως στα 268.191.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας της Λομβαρδίας, στην Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην περιοχή σημειώθηκαν 2.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

«Δεν ξέρω αν φτάνει "το πικ" της επιδημίας ή αν μας ξέφυγε κάτι. Αυτές τις εκτιμήσεις πρέπει να τις κάνουν οι ειδικοί, εγώ μπορώ μόνον να πω ότι ανησυχώ», τόνισε ο ίδιος.

«Αν συνολικά έχουμε αυξητική τάση, υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε επικεφαλής της περιφέρειας της Λομβαρδίαςζητώντας να δοθούν περισσότερα τεστ για την ανίχνευση του ιού, από την στιγμή που «αν γίνονται μόνον 5.000 την ημέρα, για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της Λομβαρδίας -δηλαδή δέκα εκατομμύρια- θα χρειαστούν τρία χρόνια».

Τέλος, ο Ατίλιο Φοντάνα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασίζει πόσα τεστ πρέπει να γίνονται, στην χώρα, μόνον το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας «και όχι ο κάθε δήμαρχος ή υφυπουργός ο οποίος θέλει να οξύνει το κλίμα».

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, το 1/3  των νεκρών ήταν ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας

Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από την πανδημία, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων, σύμφωνα με το ραδιόφωνο Cadena Ser.

Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν χάσει τη ζωή τους 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας. Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις