Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ολλανδία: Η βουλή ψήφισε δύο ψηφίσματα κατά των Ευρωομολόγων και της χαλάρωσης του ESM

Η ολλανδική βουλή ψήφισε για δεύτερη φορά ψήφισμα κατά της έκδοσης Ευρωομολόγων και τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε χαλάρωσης των όρων παραχώρησης δανείων από τον ESM..

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η βουλή της Ολλανδίας για δεύτερη φορά ψήφισε κατά της έκδοσης Ευρωομολόγων, ενώ αυτή τη φορά τάχθηκε εναντίον οποιαδήποτε χαλάρωσης των όρων παραχώρησης δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

H Ολλανδία, που συνεισφέρει μόλις 4,85 δις. στον κοινοτικό προϋπολογισμό, δίνει τη μάχη κατά των ομολόγων σε όλα τα επίπεδα ψηφίζοντας στη βουλή μια απόφαση που στην πράξη προσπάθησε να θέσει τέλος στη συζήτηση που θα διεξάγεται στο Eurogroup πριν καν αρχίσει.

Μετά την απόφαση της βουλής η ολλανδική κυβέρνηση ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να κρατήσει σκληρή στάση και να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των υπουργών Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως της Ιταλίας.

Στην ολλανδική βουλή κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, ένα από το ευρωσκεπτικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία FvD και ένα από βουλευτές από διάφορα πολιτικά κόμματα. Τα δύο σχέδιο όμως είχαν ένα πολύ κοινό σημείο, γιατί ζητούσαν από τον υπουργό Οικονομικών να μην υποχωρήσει από τις θέσεις που έχει διατυπώσει μέχρι σήμερα η χώρα.

Τα δύο ψηφίσματα δεν είναι δεσμευτικά, αλλά δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στη βουλή και τη χώρα

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια