Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι 180 πρόσφυγες και μετανάστες του Ocean Viking

ΑΜΠΕ

Οι 180 μετανάστες και πρόσφυγες του Ocean Viking μεταφέρονται στο πλοίο Moby Zazà, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά από παραμονή 12 ημερών στη θάλασσα - Στα χωρικά ύδατα Μάλτας το πλοίο Talia 52 ανθρώπους

Σε πλοίο αγκυροβολημένο στο λιμάνι Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας, όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα δυο εβδομάδων, μεταφέρονται οι 180 μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν στο Ocean Viking.

Οι διασωθέντες του Ocean Viking βρίσκονται εδώ και 12 ημέρες στο πλοίο, και η ψυχολογική τους κατάσταση κρίνεται οριακή από τους γιατρούς που τους επισκέφθηκαν.

Την ίδια ώρα, το εμπορικό πλοίο Talia, διέσωσε 52 μετανάστες και παραμένει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας ζητώντας άδεια ελλιμενισμού.

Οι αρχές της Βαλέτας, μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν τον αποβιβασμό των μεταναστών στη χώρα ζητώντας εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες ότι θα πραγματοποιηθεί άμεση ανακατανομή των διασωθέντων σε χώρες της ΕΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις