Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των αμερικάνικων δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο ζητεί ο γερμανός ΥΠΟΙΚ

«Συζητούμε με τους Αμερικανούς για να παρατείνουν τις προθεσμίες. Το θέμα είναι να λάβουμε ρυθμίσεις σε πιο συγκεκριμένη μορφή», τόνισε και ανέφερε ότι πολλοί γερμανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο Ιράν δεν γνωρίζουν τι έρχεται. «Και εδώ καλείται να βοηθήσει η πολιτική»

Να υποβληθεί ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το θέμα των δασμών που επανέφεραν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ και προειδοποιεί για τις συνέπειες από ενδεχόμενο ανταγωνισμό πολιτικών προστατευτισμού.

«Είμαι υπέρ του εμείς οι Ευρωπαίοι να βάλουμε στο τραπέζι μια πρόταση», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας εκατέρωθεν ανταγωνισμός προστατευτισμού. «Αν μέσω μεγαλύτερων εμπορικών εμποδίων η παγκόσμια ανάπτυξη μειωθεί κατά 0,2-0,3%, κάποιοι θα κρυολογήσουν, κάποιοι θα βήξουν και άλλοι θα πάθουν πνευμονία. Αυτό ακριβώς θα ήθελα να αποφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη ότι με τις ΗΠΑ θα συζητηθούν και οι συνέπειες της αποχώρησης από την συμφωνία με το Ιράν. «Συζητούμε με τους Αμερικανούς για να παρατείνουν τις προθεσμίες. Το θέμα είναι να λάβουμε ρυθμίσεις σε πιο συγκεκριμένη μορφή», τόνισε και ανέφερε ότι πολλοί γερμανοί επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στο Ιράν δεν γνωρίζουν τι έρχεται. «Και εδώ καλείται να βοηθήσει η πολιτική», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο