Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα - Σάμη - Ιθάκη

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, επιδοτείται με 1.848.000 ευρώ και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η γραμμή να λειτουργεί χειμώνα - καλοκαίρι

Επαναλειτουργεί, έπειτα από τρεις μήνες, η ακτοπλοϊκή γραμμή που ενώνει την Πάτρα με το λιμάνι της Σάμης στη Κεφαλονιά αλλά και την Ιθάκη, με το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος».

Τα δρομολόγια προς την Κεφαλονιά και τη Ιθάκη, είχαν σταματήσει από την 1η Νοεμβρίου 2018 με την ολοκλήρωση της δρομολογιακής περιόδου. Από τότε, το υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επιδότηση της γραμμής, προκειμένου να είναι σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ο μοναδικός που κατέθεσε πρόταση ήταν η ζακυνθινή εταιρεία Ionian Group.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, επιδοτείται με 1.848.000 ευρώ και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η γραμμή να λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ionian Group έχει πραγματοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού του «Ανδρέας Κάλβος». Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 1985 και έχει μήκος 98,56 μ.

Δείτε όλα τα σχόλια