Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντ.Τραμπ: Οι απόψεις της NRA πρέπει να γίνουν σεβαστές

ΑΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει συζητήσεις με το πανίσχυρο λόμπι για την οπλοκατοχή (NRA), προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι «πολύ ισχυρές απόψεις» του εν λόγω λόμπι θα ληφθούν υπόψη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι μιλάει με το πανίσχυρο λόμπι για την οπλοκατοχή, National Rifle Association (NRA) προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι «πολύ ισχυρές απόψεις» του εν λόγω λόμπι θα ληφθούν υπόψη καθώς ηγέτες του Κογκρέσου εξετάζουν το ενδεχόμενο σχετικής νομοθεσίας μετά τις δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, που στοίχησαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε δε, πως διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας σχετικά με την επέκταση των ελέγχων του ιστορικού για τις πωλήσεις όπλων.

Η NRA, που αποτελεί έναν απ΄οτους σημαντικότερους χορηγούς Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, εξέφρασε σε χθεσινή ανακοίνωσή της την αντίθεσή της στην επιβολή οποιωνδήποτε περαιτέρω περιορισμών.

«Είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της Δεύτερης Τροποποίησης, αλλά πρέπει όλοι να εργαστούμε από κοινού για το καλό και την ασφάλεια της χώρας μας», σημείωσε με δηλώσεις του στο twitter αναφερόμενος στο «συνταγματικό δικαίωμα» της οπλοκατοχής. «Μπορούν να γίνουν πράγματα κοινής λογικής που είναι καλά για τον καθένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε την έκκληση 200 δημάρχων να καλέσει πρόωρη συνεδρίαση της Γερουσίας για να εξετάσει νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις