Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ενδεχόμενο αγοράς Su-35 από τη Ρωσία εξετάζει η Άγκυρα

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο οι ΗΠΑ αποφάσισαν τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35, μετά την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Το ενδεχόμενο αγοράς των ρωσικών μαχητικών Σουχόι Su-35 εξετάζει η Τουρκία, μετά τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα συμπαραγωγής με τις ΗΠΑ των μαχητικών F-35 τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak το υπουργείο Άμυνας, το γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, επίσημα, η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην αγορά των ρωσικών S-400, διευκρινίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020 και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά που σκόπευε να αποκτήσει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις