Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σοβαρές παρατυπίες στη φυλακή όπου πέθανε ο Τζ.Έπσταϊν καταγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

ΑΜΠΕ

Η αμερικανική δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνά της για τα σεξουαλικά εγκλήματα του 66χρονου, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ

«Σοβαρές παρατυπίες» στην ομοσπονδιακή φυλακή όπου βρέθηκε νεκρός το Σάββατο το πρωί ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, καταγγέλει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε, ενώ ο Ουίλιαμ Μπαρ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη θα συνεχίσει την έρευνά της για τα σεξουαλικά εγκλήματα του 66χρονου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε το Σάββατο το ξεκίνημα δύο ερευνών για την υπόθεση, και δήλωσε ότι είναι «βαθιά στεναχωρημένος» και «ειλικρινά οργισμένος», αφότου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις «που αφορούν την επαρκή εγγύηση ασφάλειας» στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν, όπου κρατείτο ο Τζ.Έπσταϊν από τις αρχές Ιουλίου.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, με στόχο οποιονδήποτε συνεργό του Έπσταϊν» υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν χθες ότι ο χρηματιστής είχε αφεθεί μόνος στο κελί του, ενώ έπρεπε να βρίσκεται με άλλον κρατούμενο, και ότι οι περιπολίες που προβλέπονταν κάθε 30 λεπτά δεν τηρήθηκαν.

Ο Τζ.Επστάιν, ο οποίος είχε βρεθεί τραυματισμένος στις 23 Ιουλίου, έπειτα από μια πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, δεν τύγχανε πλέον ενισχυμένης επιτήρησης, για την αποτροπή δεύτερης απόπειρας αυτοκτονίας, από τις 29 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις