Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κοινές περιπολίες ΗΠΑ - Τουρκίας στη Συρία

Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας προβλέπει τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης 32 χλμ ανάμεσα στα τουρκικά σύνορα και τις περιοχές που ελέγχουν οι κουρδικές YPG

Κοινές χερσαίες περιπολίες τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία ξεκινούν στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Στις 7 Αυγούστου συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης ανάμεσα στα τουρκικά σύνορα και τις συριακές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της υποστηριζόμενης από την Ουάσινγκτον κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Σημειώνεται ότι οι YPG χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σάββατο να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, αν η Τουρκία δεν αποκτήσει τον έλεγχο της «ζώνης ασφαλείας».

Ο ίδιος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί πως η «ζώνη ασφαλείας» θα έχει έκταση 32 χλμ.

Πρόσφατα, σύμφων με διεθνή με΄σα ενημέρωσης τέθηκε σε λειτουργία το κέντρο κοινών επιχειρήσεων που προβλέπεται την ίδια συμφωνία προκειμένου να συντονίσει τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει και τα θετικά του ο κορωνοϊός

Ανεξάρτητα από την έκταση που μπορεί να πάρει -και μακάρι να είναι περαστικός όσο πιο ανώδυνα γίνεται ο κορωνοϊός- αποδεικνύεται τελικά πολλαπλά χρήσιμος για την κυβέρνηση. Μερικά παραδείγματα μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί:

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις