Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΠΟΥ: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, από χθες μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα του σε όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά ο αριθμός όσων έχουν καταγραφεί με τον εν λόγω ιό φτάνει τα 5 εκατ. παγκοσμίως

Την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τελευταίο εικοσιτετράωρο, κυρίως σε φτωχές χώρες, εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την ώρα που αρκετά κράτη βγαίνουν σταδιακά από το lockdown.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, από χθες μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 106.000 νέα κρούσματα του σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί μέσα σε μια μέρα από την αρχή της πανδημίας.

«Έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας ότι σχεδόν τα 2/3 των νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν σε μόλις τέσσερις χώρες.

«Θα φτάσουμε σύντομα στο τραγικό ορόσημο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων», ανέφερε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις