Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία διατήρησε χημικά όπλα»

ΑΜΠΕ

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία στο μυαλό της διεθνούς κοινότητας ότι η Συρία έχει διατηρήσει χημικά όπλα, παραβιάζοντας τις συμφωνίες και τις δηλώσεις ότι τα έχει καταστρέψει όλα. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» πως το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατήρησε χημικά όπλα δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία στο μυαλό της διεθνούς κοινότητας ότι η Συρία έχει διατηρήσει χημικά όπλα, παραβιάζοντας τις συμφωνίες και τις δηλώσεις ότι τα έχει καταστρέψει όλα. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός από το Τελ Αβίβ.

«Πρόκειται για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα αμερικανικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση στη Χαν Σεϊχούν είχαν στόχο «να προειδοποιήσουν το συριακό καθεστώς να μην χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα».

Όταν ρωτήθηκε αν ο συριακός στρατός έχει μετακινήσει τα πολεμικά του αεροσκάφη σε μια ρωσική βάση στη Λατάκεια, ο Μάτις απάντησε: «Έχουν διασπείρει τα πολεμικά τους αεροσκάφη, χωρίς αμφιβολία».

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι τελευταίες της ανακοινώσεις είναι προκλητικές, αλλά έχουν αποδειχθεί κενά λόγια στο παρελθόν.

Ο Τζιμ Μάτις συναντάται την Παρασκευή στο Τελ Αβίβ με Ισραηλινούς αξιωματούχους για να συζητήσει το Ιράν, τη Συρία και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετά τις τεταμένες διμερείς σχέσεις επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός υπουργός, εκτός από τον Λίμπερμαν, θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια