Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αποφάσισε να αγοράσει ξένο συνάλλαγμα στο ποσό ρεκόρ των 4,5 δισ. δολαρίων

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα προτίθεται να αγοράσει συνάλλαγμα στο ποσό ρεκόρ των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (257,1 δισεκατομμυρίων ρουβλίων). Στο διάστημα από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου προγραμματίζει να αγοράζει 265 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.

Τα ποσά που θα διατεθούν για την αγορά ξένου συναλλάγματος προέρχονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από πρόσθετα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να προβαίνει σε αγορές συναλλάγματος από τον Φεβρουάριο του 2017. Από το 2018 η αγορά συναλλάγματος γίνεται με βάση τον νέο κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο κατά την αγορά συναλλάγματος λαμβάνεται υπ όψιν όχι η προβλεπόμενη ισοτιμία, αλλά η πραγματική.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας με εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα αγοράζει ξένο συνάλλαγμα κατά την διάρκεια των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Μόσχας. Από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου η Κεντρική Τράπεζα θα κλείνει συμφωνίες αγοράς συναλλάγματος σε ειδικές συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου της Μόσχας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο